Hingstar

På Blädde Gårds seminstation har du som stoägare möjlighet att bli servad med alla tillgängliga hingstar i Sverige och Europa som tjänstgör på färsk transportsemin (TAI).

Till förmån för vår kärnverksamhet – som är ditt sto och seminstationen där ditt sto ska bli dräktig – har vi i år valt att inte ha några hemmahingstar.

I stället för hemmahingstar har vi samverkan med hingststationer i vår närhet. Vi kallar hingstarna på de här hingststationerna för våra närahingstar. För dig som väljer en närahingst innebär det att ditt sto kommer kunna semineras samma dag och i nära anslutning till att hingsten tappas i sin hemmiljö.

Tillsammans med vår samverkanspartner Lövsta stuteri är vi stolta över att under seminsäsongen 2021 kunna erbjuda dig flera av deras fina hingstar som närahingstar, bland annat den spännande Dominator Z-sonen Dom Perignon, den nygodkända Oneofakind och förra årets bruksprovsvinnare i hoppning Enelzkey SR. Dessutom finns Quercus och Saint Louis runt hörnet.

Genom vårt samarbete med Gränsbo stuteri är det roligt att i år få presentera både årets bruksprovsvinnare i dressyr Glasgow och den bildsköne Sezuan-sonen Janeiro Platinum som alternativ till ditt sto. Freetown och King Olymbro är ytterligare två hingstar som finns tillgängliga i vår närhet.

I samarbete med Västra Hoby stuteri är vi glada att kunna erbjuda ditt sto den fantastiska Springbank II VH och andra danskstationerade hingstar ur Helgstrand Dressage program för seminering samma dag som hingsten tappas i Danmark.

Hos Verbena Dressage finns genom vår samverkan den guldglänsande närahingsten Zafferano tillgänglig till ditt sto. Nytt för i år är även vår samverkan med Hippo Essentia som erbjuder sitt nyförvärv, holsteinerhingsten Quibery som en alternativ närahingst.

Men som sagt – hos oss på Blädde Gård och seminstation har du inte bara tillgång till våra närahingstar. Du som stoägare har självklart tillgång till alla tillgängliga hingstar i Sverige och Europa genom oss.

Vartefter vi får information om var hingsthållarna fysisk kommer placera sina hingstar i år uppdaterar vi sidan. Du är alltid välkommen att kontakta oss för ytterligare information. Kontakta oss ⇒