Hingstar

På Blädde Gårds seminstation har du som stoägare möjlighet att bli servad med alla tillgängliga hingstar i Sverige och Europa som tjänstgör på färsk transportsemin (TAI) eller fryst semin (FAI).

På Blädde Gård erbjuder vi två nytillskott genom de premierade hingstarna

Le Étoile, Big Star – Lasandos – Irco Mena,

Dantes Vincero GJ, Dantes Weltino – Chapman – Ganesco

 

Utöver våra hemmahingstar samverkar vi med hingststationer i vår närhet. Vi kallar hingstarna på de här hingststationerna för våra närahingstar. För dig som väljer en närahingst innebär det att ditt sto kommer kunna semineras samma dag och i nära anslutning till att hingsten tappas i sin hemmiljö.

Genom vårt samarbete med Gränsbo stuteri finns ett helt knippe fina dressyrhingstar tillgängliga, till exempel bruksprovsvinnaren 2023 Knockando VH. King Olymbro och nygodkände Suarez-sonen Sudooro är ytterligare två hingstar som finns tillgängliga i vår närhet.

I samarbete med Västra Hoby stuteri är vi glada att kunna erbjuda ditt sto danskstationerade hingstar ur Helgstrand Dressage program för seminering samma dag som hingsten tappas i Danmark.

Hos Verbena Dressage finns genom vår samverkan den guldglänsande närahingsten Zafferano och Zafferanos son Special Edition tillgängliga till ditt sto.

I vår närhet har vi även S:t Olof Hingststation och några hingstar ur Lövsta Stuteris program

Men som sagt – hos oss på Blädde Gård och seminstation har du inte bara tillgång till våra hemma- och nära närahingstar. Du som stoägare har självklart tillgång till alla tillgängliga hingstar i Sverige och Europa genom oss.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för ytterligare information. Kontakta oss ⇒