Hingstar

På Blädde Gårds seminstation har du som stoägare möjlighet att bli servad med alla tillgängliga hingstar i Sverige och Europa som tjänstgör på färsk transportsemin (TAI).

Till förmån för vår kärnverksamhet – som är ditt sto och seminstationen där ditt sto ska bli dräktig – har vi i år valt att inte ha några hemmahingstar.

I stället har vi samverkan med hingststationer i vår närhet. Vi kallar hingstarna på de här hingststationerna för våra närahingstar. För dig som väljer en närahingst innebär det att ditt sto kommer kunna semineras samma dag och i nära anslutning till att hingsten tappas i sin hemmiljö.

Tillsammans med vår samverkanspartner Lövsta stuteri är vi stolta över att under seminsäsongen 2020 kunna erbjuda dig flera av deras fina hingstar som närahingstar, bland annat årets bruksprovsvinnare i hoppning Enelzkey SR liksom hingstarna Karmel van de Watering, Uncanto di Villagana och Ironman H.

I samarbete med Västra Hoby stuteri är vi glada att kunna erbjuda ditt sto den fantastiska Springbank II VH och andra danskstationerade hingstar ur Helgestrand Dressage program för seminering samma dag som hingsten tappas i Danmark.

Vartefter vi får information om var hingsthållarna fysisk kommer placera sina hingstar i år uppdaterar vi sidan. Du är alltid välkommen att kontakta oss för ytterligare information. Kontakta oss ⇒