Blädde Seminstation 2.0

Vi fortsätter utveckla verksamheten på Blädde Gård och slår under seminsäsongen upp dörrarna till vår nybyggda seminhall som har kompletteras med både nybyggda hagar och nya boxar. Nytt för i år är att vi utöver färsk semin (TAI) även erbjuder fryst semin (FAI). Nytt för i år är även att hingstarna gör entré på Blädde Gård. Det känns därför extra roligt att få välkomna dig och ditt sto till Blädde Seminstation och till avelssäsongen 2022.

Seminstationen öppnar den 4 april och säsongen avslutas i augusti med möjlighet till separata dräktighetsundersökningar vid ett par tillfällen under hösten.

Till dig som uppfödare erbjuder Blädde Gård som mottagarstation, utöver våra egna hingstar (AI), alla hingstar som tjänstgör på färsk och fryst semin (TAI respektive FAI). Vår samverkan med hingststationer i vår närhet gör det också möjligt för ditt sto att få tillgång till semin i nära anslutning till att hingsten tappas.
Läs mer om våra Hingstar ⇒

Bra att veta när du kommer till seminstationen

Innan du lastar ur

När du kommer till oss så vill vi att du aviserar din ankomst innan du lastar ur ditt sto. Har ditt sto föl vid sidan ser vi gärna att du lastar ur fölet med grimma på. Du får besked om när det är dags för ditt sto att undersökas. Ta gärna en kopp kaffe eller ett glas saft i bersån medan du väntar.

Parkering

Parkerar gör du antingen på gårdsplanen när du kommer in på Blädde Gård. Du kan också parkera vid ridhuset. Då kör du sakta genom gården mot ridhuset som ligger bakom seminhallen. Ibland kan det vara lite trångt på parkeringen – försök undvika att parkera så att andra inte kommer ut eller förbi. 

Om det är kö

Vissa dagar kan det vara många ston som ska undersökas. Om det skulle vara kö när du kommer kan det vara bra att veta att det inte alltid är kronologisk ordning som gäller. Ston som ska semineras med hingstar som är stationerade utomlands måste vara undersökta senast klockan 09.00, därför prioriteras de stona på morgonen. Det är också en av anledningarna till att vi vill att du anmäler din ankomst innan du lastar ut, då slipper du onödig väntan med ditt sto ute och det blir en säkrare miljö för alla.

 

Möjlighet till uppstallning

Önskar du uppstallning för ditt sto under kortare eller längre tid finns det goda möjligheter till det. Blädde Gård erbjuder olika alternativ; box, lösdrift eller bete. Allt utifrån tillgång givetvis. Viktigt att veta om du väljer bete eller lösdrift är att ditt sto under själva seminprocessen kommer att stå på box.